Днес получихме отговор на поставения въпрос за това, как са избрани улиците в Трявна и Плачковци, които ще се ремонтират със средства от Постановление на МС от 25 ноември 2021 година.

Оказва се, че средствата са поискани само седмица по-рано – на 18 ноември 2021г. с писмо от кмета на Община Трявна до Валери Бачев, министър на финансите.

В писмото се говори за лошото състояние на уличната мрежа в двата града, без да се коментира състоянието на водопроводите и да се конкретизира за кои улици са исканите средства. В същото време обаче исканата сума е прецизирана доста точно – 1 870 000 лв. /един милион осемстотин и седемдесет хиляди лева/ с ДДС, която в последствие е отпусната в пълен размер.

По принцип подобна конкретна сума би могла да бъде фиксирана, ако има яснота поне за дължината на уличната и водопроводната мрежа, която ще бъде ремонтирана, каквато тук няма.

В отговора на нашето питане кмета дава информация, че решението за това, които улици да са обет на интервенция е взето след консултации с представителя на „ВиК“ ООД гр. Габрово за община Трявна, а за град Плачковци е изискана информация от кмета на кметство Плачковци.

Предоставената от двамата информация за проблемни участъци не ни е изпратена, а би било добре да знаем и дали има други проблемни зони, които са останали след приоритетните 6, които споделихме в предишен пост.

Надяваме се тази информация да бъде предоставена при представянето и обсъждането на проекта за Бюджет на Община Трявна за 2022 година и Капиталовата му програма.

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *