И аз се питам и предавам нашите въпроси на отговорните институции. С малко помощ вече имаме информация, с която да сглобим приблизително ясна картинка.

Помните, че миналата година започна ремонт на пътя Дряново-Царева ливада. През първата половина на 2022 г. тогавашната областна администрация обяви, че докато завърши този ремонт ще се проектира основен ремонт на републиканския път Трявна-Царева ливада.

Според информацията получена от АПИ, година по-късно това проектиране още дори не е възложено. Защо година по-късно не е направена и една стъпка, за да се приближим до този основен ремонт, е въпрос, който предстои да бъде изяснен. Аз имам своето предположение и вече съм го споделял в един друг пост. (линк в коментарите)

Все пак проектът остава в проектопрограмата на АПИ за ремонти през тази година и има основание да очакваме до края на годината да имаме поне проект на ремонта, за да можем да настояваме най-сетне той да се случи.

Междувременно бе извършено частично изкърпване на най-лунните участъци от тази отсечка.

Най-лошо  и неремонтирано си остава състоянието на пътя в чертите на Царева ливада, но за там поне имаме добра новина.

Текущия ремонт от Царева ливада до Дряново всъщност не е завършен, като предстои полагане на още един слой асфалт, маркировка и знаци и най-важното ремонт на участъците в Дряново и Царева ливада.

По мое настояване въпрос към регионалния министър за пътя Трявна-Дряново изпрати и народният представител Ивайло Мирчев. От полученият отговор научаваме, че тече одит на процедурата за възлагане на този ремонт, а след като мине този одит индикативният срок за завършване на текущия ремонт (включително в Царева ливада) е 3 месеца.

МРРБ и АПИ се ангажират още, че до извършването на основния ремонт между Трявна и Царева ливада, ще изкърпват най-лошите участъци, доколкото им стигат средствата по програмата за текущо поддържане.

С две думи: хубавите неща стават бавно, но все пак има надежда в рамките на тази година да пътуваме малко по-комфортно до Дряново и отвъд!

Въпрос на Боян Грозев до АПИ и МРРБ
Втори въпрос на Боян Грозев до АПИ и МРРБ

Отговор на АПИ на въпроси на Боян Грозев

Въпрос на Ивайло Мирчев до министър Цеков

Отговор на министър Цеков до Ивайло Мирчев

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *