Ако и за вас е любопитно за какво ще бъдат похарчени отпуснатите с постановление на Министерски съвет в края на 2021 година 1 870 000 лева, ето малко информация.

На 31 декември 2021 година Община Трявна обявява обществена поръчка с предмет „Инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) за подмяна на водопровод и последващ ремонт на улици в гр. Трявна и гр. Плачковци“.

От публикуваните в Регистъра на обществените поръчки Указания за участие в процедурата разбираме, че в град Трявна ще се ремонтират:

  • ул. „Хаджи Димитър“ в частта от ул. Кавалджийска до ул. Украйна – подмяна на 250 метра водопровод, реконструкция на 240 метра пътна настилка, включително тротоар;
  • ул. „Белновръх“ в частта от ул. Кавалджийска до ул. Ал. Стамболийски – подмяна на 215 метра водопровод, реконструкция на пътна настилка включително тротоар;
  • ул. „Христо Смирненски“ в частта от ул. Иглика до ул. Уста Иван – подмяна на 270 метра водопровод, реконструкция на 270 метра пътна настилка, включително тротоар;
  • ул. „Светушка“ в частта от ул. Уста Иван до ул. Уста Иван (не е грешка) – подмяна на 200 метра водопровод, реконструкция на 220 метра пътна настилка, включително тротоар;

В град Плачковци

  • ул. „Синчец“ от ул. Планинец до ул. РП III-609 – подмяна на 20 метра водопровод, реконструкция на 100 метра пътна настилка, включително тротоар;
  • ул. „Ради Ноев“ от ул. Георги Лазаров до края на улицата (улицата е тупик) – подмяна на 115 метра водопровод, реконструкция на 115 метра пътна настилка, включително тротоар.

В техническата спецификация е посочено, че новата пътна настилка ще бъде изпълнена с асфалт, а тротоарите ще бъдат от бетонни плочи с габарит  40/40/5см.

Документи за участие в процедурата се подават до 20 януари, а офертите на участинците ще бъдат оценявани при равна тежест на Предложена цена и Организация за качествено изпълнение на поръчката.

За удобство и пригледност в приложената карта можете да видите кои са участъците, които ще се финансират с отпуснатите от правителството средства.

Логично в документацията към поръчката няма информация по какви критерии Община Трявна е избрала точно тези улици и за това отправихме допълнително питане към кмета, на което се надяваме скоро да получим изчерпателен отговор.
И тук искам да посоча, че не намирам за добра практика да се налага общинските съветници и гражданите на община Трявна да извършват регулярни проверки в електронния Регистър на обществените поръчки, за да разберем кои обекти е избрала администрацията за интервенция с отпуснатите от МС средства, да не говорим, че би трябвало да има и обсъждане преди взимането на такива решения.

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *