Източник: PxHere

Признавам – объркан съм!

На сесията на 26 ноември кметът на общината информира, че за проектът подаден след решение на Общинския съвет към ПУДООС за финансиране за технически проект за водопровод на град Трявна „нямаме осигурено финансиране за проектиране, нямаме и официален отказ“ и администрацията очаква да получи информация.Темата е важна и поисках от ПУДООС информация, кога можем да очакваме резултат от оценката, предвид изминалата половин година от кандидатстването.

Изненадващо обаче от ПУДООС днес получих отговор, че проектът на Община Трявна е недопустим за финансиране. Нещо повече, приложено към отговора е и писмо с дата 26 май 2020 година, което по информация на ПУДООС е регистрирано в системата на община Трявна с вх. № 32 00-203-001/26.05.2020г.

Въпросите, които събуди у мен това разминаване, изложих в допълнително питане до госпожа Кръстева и публикувам по-долу. Може би най-важният от тях е загубихме ли тези 6 месеца, очаквайки финансиране от ПУДООС, което очевидно е отказано още през май, вместо да търсим други варианти да бъде извършено това проектиране… И защо ги изгубихме?

Положителното е, че отговорът на ПУДООС, който по информация от председателя на Общински съвет – Трявна вече е получен от всички съветници, идва в момент, в който все още се подготвят бюджета на общината и респективно Капиталовата програма за 2021 година, което дава възможност за реакция на Общинския съвет.

Отговор на кмета на Сесията на 26 ноември 2020г.:

Въпрос към ПУДООС

Отговор от ПУДООС

Въпроси към кмета на Община Трявна

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *