Предложихме на кмета на общината в общински терен  в близост до града да бъде създадена Коледна гора.

В памет на всяко отрязано коледно дърво за украсата на Трявна и Плачковци, в тази гора ще бъде засаждано поне едно малко дръвче. Жителите на общината, избрали да празнуват с живо дърво в саксия, ще имат възможност да го засадят в предварително маркирани места в този терен.

За няколко години теренът постепенно ще се изпълни с коледни дървета на различна възраст. В него ще се оформи парк от горски тип, който през цялата година ще бъде подходящо място за разходка, включително с домашни любимци, за усамотяване с книга сред чистия въздух на борова гора, за пикник сред природата на минути от града.

След време може да се създаде нова традиция, според която победителя в нарочен предколеден детски конкурс ще има честта да избере от Коледната гора дървото, което ще краси Старинния площад на Трявна или центъра на Плачковци.

Ние вярваме, че администрацията може да намери подходящ терен за тази Коледна гора и предлагаме като възможен вариант силно запуснатия имот над чешмата на отдавна изчезналия козел. С малко усилия от страна на администрацията, които убедени сме биха били подпомогнати с доброволен труд от гражданите, въпросния имот може да се превърне в чудесен парк от горски тип.

Ние сме готови веднага да се ангажираме със закупуването на трите дръвчета в саксии, които да заменят отсечените за украсата в община Трявна три коледни дървета, както и с доброволен труд за почистване.

Писмо до кмета на Община Трявна

Кметът на Община Трявна отговори на нашето предложение. В полученото писмо госпожа Кръстева изразява одобрението си за предложената инициатива и предлага среща в своя кабинет на 15 декември за обсъждане и доразвиване на идеята.

Отговор на кмета на Община Трявна

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *