След серия от въпроси към АПИ, МРРБ и ОПУ получихме информация за ремонта на третокласната- пътна мрежа в чертите на Трявна.

В свое писмо 08-00-1265/21.09.2022г. председателят на УС на АПИ, потвърждава все по-нереалистично изглеждащия срок за завършване на ремонта (30 септември) и не споменава да има проблем с финансирането или други спънки за спазване на този срок.

В писмото се казва, че „предстои полагане на плътна асфалтова смес по основното трасе на път III-552 и заустванията към съседните улици, повдигане на решетки за дъждоприемната канализация и поставяне на капаци на ревизионните шахти“.

Въпреки изричните въпроси обаче в писмото не се коментира практическото спиране на работите и оставянето на улиците в Трявна и особено кръстовището пред автогара Трявна в това мога да кажа опасно състояние.

Радваме се, че в отговора АПИ потвърждава, че проблемният отводнител след прелеза за Габрово също ще бъде ремонтиран, за което настояваме вече повече от година. Този ремонт ще бъде извършен непосредствено преди полагане на последния слой асфалт, а необходимия синхрон с НКЖИ вече е осигурен.

Това е информацията, която получихме от АПИ. Ние споделяме притесненията, с които ни потърсиха граждани, че срокът, 30 септември, вероятно няма да бъде спазен, но вярваме, че Трявна няма да зимува така. Прави впечатление, че все още не е започнал и общинския ремонт на тротоари и бордюри и ще поставим въпроса на предстоящото заседание на Общинския съвет.

Питане към МРРБ и АПИ за ремонта на Републикански път в чертите на Трявна

Информация от АПИ

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *