Равносметката от днес:

3 липи си отидоха…

Или по-точно дървесината от тях беше откарана, повечето клони и шума обаче си стоят на улица „Ангел Кънчев“, както и пъновете, от които си личи възрастта и състоянието на отсечените дървета.

Поисках от кмета копия от цялата преписка довела до решението тези липи да бъдат „отстранени“. Искам да видя задължителните санитарни експертизи за състоянието на дърветата, както и превозните билети, с които беше извозена годната за материал дървесина.

Попитах дали тази дървесина ще бъде продадена, дарена или загубена и поисках отговор дали кмета планира само да остави място за дървета при закъснелия ремонт на тротоарите, както беше обявено, или наистина ще бъдат посадени нови дървета.

Интересно, че за да стане това ще трябва да бъдат премахнати корените на отсечените днес липи, които дори „плитки“ вероятно са останали под новия асфалт.

Делото вече е сторено и дори да стане чудо и да се признае грешка, ще трябват стотина години за да се възстановят отсечените липи.

Честито! Помнете, че дърветата са били болни или опасни и не забравяйте, че черното е бяло!

PS: С горчива насмешка видях, че по мистериозен начин в деня, в който Община Трявна отсече тези липи, на площадката в началото на улица „Тепавици“ се появи липова вършина… Същата онази площадка, на която кметът ни убеждава, че недобронамерени граждани изхвърлят нерегламентирано отпадъци, а общината чисти ли чисти, но не смогва.

Писмо до кмета във връзка със Зелената система на Община Трявна

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *