Една година мина от както представители на ЖП-секция Горна Оряховица и Областно пътно управление – Габрово извършиха оглед на състоянието на прелеза в квартал Божковци и по-конкретно на амортизирания линеен отводнител, за които им сигнализирахме.

В резултат на консултациите между двете институции стопанисващи асфалтовия и железния път още миналото лято беше извършен временен ремонт от служители на ЖП – секцията. Целта беше да бъде подобрено състоянието на пътя и съответно комфорта на пътуващите с автомобил между Трявна и Габрово, а през 2022 година, в рамките на ремонта на улиците в Трявна, част от републиканската пътна мрежа, от ОПУ поеха ангажимент да извършат основен ремонт на отводнителя или да извършат корекции на пътното платно, които да позволят отводняването да става без решетките да пресичат цялата му ширина.

Година по-късно виждаме, че ефектът от спешния ремонт извършен отЖП-секция Горна Оряховица е отминал.

Областно пътно управление напредва с обещания ремонт на улиците от Републиканската пътна мрежа в чертите на Трявна, въпреки забавянето на поръчката за подмяна на бордюри от страна на Общината.

‼️Остава да бъде изпълнен и поетия ангажимент за основен ремонт на отводнителя на Божковския прелез или корекции на пътното платно, които да позволят отводняването да става без решетките да пресичат цялата му ширина.

Преди месец изпратих на Областно пътно управление писмо, с което напомних този ангажимент в контекста на напредващия с бързи темпове (тогава) ремонт.

До момента нямам отговор, а асфалтирането започва. За това днес изпратих още едно напомнително писмо с копие до Областния управител и ръководството на АПИ.

Очаквам резултата с надежда!

Писмо до ОПУ от 8 юни 2022 г.

Писмо до ОПУ с вх. № 08-00-84/06.07.2022 г.

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *