Една малка победа!

Прекалено много пъти чуваме, че водим безнадеждни битки, че няма как да променим нещата… оказа се, че някои неща поне можем да забавим, а други – успяваме дори да променим.

Вчера ВАС публикува свое Решение 6339/27.06.2022 г., с което се ОСТАВЯ в сила решение № 128 от 27.10.2021 г. на Административен съд – Габрово, с което съдът ОТМЕНЯ Решение №113/20.05.2021г. на Общински съвет – Трявна.

С думи прости това означава, че парчето от двора на ДГ „Калина“, което беше замислено да се отдели и продаде, остава публична собственост и няма да бъде отнето от градината.

ВАС потвърждава мотивите на АС Габрово, голяма част от които бяха изтъкнати и в нашето писмо до областния управител, с което поискахме отмяната на Решение №113/20.05.2021г. на Общински съвет – Трявна и отхвърля мотивите в касационната жалба на Председателя на Общинския съвет.

Решението не подлежи на обжалване.

Съдът оставя без разглеждане искането на Председателя на Общинския съвет за присъждане на разноски по делото, което означава, че направените разходи по делото ще си останат за сметка на общинския бюджет.

Днес поисках от Председателя на Общинския съвет да ми предостави пълна информация за направените разходи по двете дела, за да разберем колко точно ни струва упорството да отстояваме това порочно Решение.

Какво предстои?

Следва Община Трявна и ДГ „Калина“ да се погрижат да започне пълноценното стопанисване на тази част от двора, а именно

  • да се събори бетонната ограда вътре в двора,
  • да се изгради такава до съседния имот,
  • да се отстранят останките от започналите изкопни работи и
  • да се осмисли пространството в полза на възпитаниците на детското заведение.

Така от една страна дворът ще изпълнява своите функции, а от друга – ще е защитен от нови опити да бъде сменена собствеността му.

Решение на Върховен административен съд

Решение на Административен съд – Габрово

Заповед РД-02-03-133/09.06.2021 г. на Областния управител

Искане за връщане на Решение 113/20.05.2021 г.

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *