Получихме отговор и от АПИ на подадения сигнал за влошеното състояние на отсечката между Трявна и Габрово от път III-552.

В отговора си инж. Денчев информира, че при полагане на асфалта през 2014 година са вземани проби, които са проверени в Районна пътна лаборатория Плевен и не са оказали отклонения. Във връзка с постъпили сигнали за износената асфалтова настилка тя е тествана допълнително, котио не са показали „отклонения от нормативните изисквания по показатели: остатъчна порестност, съдържание на разтворимо свързващо вещество и степен на уплътнение. Единствено пробата на зърнометричен състав на минералната част на асфалтовата смес показа отклонение от толерантната граница, което не влияе на сцеплението на настилката.“

Инж. Денчев съобщава и, че през 2021 г. е било предвидено обновяване на маркировката, но до момента не е извършено. Поема се ангажимент маркировката да бъде включена в програмата за текущ ремонт и поддържане за 2022 г.

В писмото АПИ не взема никакво отношение по сигнала ни за вероятно активизиране на свлачищни процеси в отсечката.

Естествено този отговор не може да бъде задоволителен и ние ще продължим да настояваме пред институциите за вземане на по-скорошни и ефективни мерки.

Писмо от АПИ

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *