Буквално преди минути получихме писмо от кмета на Община Трявна.

Общинска администрация вече е поискала от счетоводната кантора да предостави исканата от нас информация, а именно Отчети за собствения капитал, Отчети за паричните потоци и хронологичен регистър.

Кметът споделя нашите претеснения от съдържанието на представените до тук отчети и организира среща с бившия управител на дружеството на 13 януари, на която са поканени и общинските съветници.

Потвърждава се и ангажимента на кмета да уведоми прокуратурата за изтичане на тримесечния срок от датата на отписване от търговския регистър на управителя на „ Здравец“ ЕООД. При това може да се очаква прокуратурата да поиска от съда да прекрати дружеството.

За съжаление дружеството явно няма да мине през процедура по несъстоятелност, която можеше да хвърли светлина върху действията довели до изпадането му в безнадеждното състояние, в което го заварихме в началото на мандата. Да се надяваме, че бивайки сезирана, прокуратурата ще прояви интерес към тази загадка и може би – дори ще я разплете. Защото задълженията на „Здравец“ ЕООД по представените отчети са вече 153 000 лева, част от които към държавата и Община Трявна.

Писмо на кмета за „Здравец“ ЕООД

Снимка: PxHere

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *