Преди минути получихме отговор на сигнала за състоянието на пътя Трявна-Габрово, който изпратихме веднага след катастрофата на АМ „Струма“.

Сигнализирахме Директора на Областно пътно управление (ОПУ), Областния управител, Председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“(АПИ) и Министъра на регионалното развитие и благоустройството за множеството инциденти в тази отсечка, за липсата на пътна маркировка и за сериозното пропадане на настилката в един участък между селата Жълтеш и Торбалъжи, който вероятно се дължи на активизиран свлачищен процес.

До момента отговор пристигна единствено от Областния управител, но той показва, че административната машина започва да се задвижва.

В отговора си г-н Бончев информира, че след нашия сигнал е изискана информация от Областно пътно управление и е получен отговор за извършените ремонти през отминалите 15 години в тази отсечка. Ядки от пътя са изследвани в Районна пътна лаборатория към Областно пътно управление Плевен, както и в Института по пътища и мостове към АПИ и пробите при двете изследвания не са показали отклонения.

Няма как да коментираме тези резултати, нито твърдението, че по данни на ОД на МВР – Габрово пътя не е идентифициран като участък с концентрация на ПТП.

Добрата новина е, че в писмото на Областния управител се потвърждава, че хоризонталната пътна маркировка не отговаря на изискванията и ОПУ е изпратило заявка до АПИ, която включва полагане на осова линия и след одобрение на заявката и осигуряване на необходимите средства, при подходящи метеорологични условия маркировката ще бъде изпълнена.

Като благодарим на Областния управител Бончев за отговора, очакваме с удвоен интерес становището и на АПИ по подадения сигнал, защото от него очакваме да научим, че въпросната заявка е вече одобрена или че това ще стане в спешен порядък.

Надяваме с в отговора на АПИ да се вземе отношение и по сигнала за видимо активиран свлачищен процес по пътя (на снимката горе).

Сигналът до институциите

Отговор на Областния управител

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *