Поне каквото се полага!

На отминалото на 28 октомври 2021 година заседание на Общински съвет – Трявна поставих питане за предоставеното зимно работно облекло на служителите на Община Трявна, които работят на открито.

След заседанието видях какви обувки са предоставени на служителите на Община Трявна. Аз не мога да повярвам, че някой може да твърди, че те са пригодни за работа на открито през зимния сезон. И все пак кмета заяви тъкмо това в своя отговор.

Обувките за лято и зима на сайта на търговеца са посочени за пролет/лято

Видях и летните дрехи на служителите и съм сигурен, че каквито и якета да бъдат поръчани, не биха могли да направят комплекта приемлив за работа на открито през зимата.

Вярвам, че служителите не бива да бъдат принуждавани да заделят от и без това минималното си възнаграждение, за да си купят сами облекло, с което да работят.

За това попитах кмета на общината как са планирани разходите за работно облекло на служителите и кога е решено за зимата да не бъдат купувани обувки и гащеризони, а само якета.

Независимо от отговора обаче, се създава впечатлението, че не кореспондират с истината думите на кмета от получения на сесията отговор, че „във никакъв случай Община Трявна не икономисва средства в тази насока (работното облекло на служителите)“.

Призовах госпожа Кръстева да премисли това си решение, тъй като тези хора заслужават да им бъдат осигурени приемливи работни условия, които ще бъдат и стимул за по-ефективно изпълнение на служебните задължения.

Ето и пълния ми въпрос към госпожа Кръстева

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *