Както обещахме в социалните мрежи днес изпратихме на кмета на Община Трявна официално писмо с предложение да бъде изграден електронен публичен регистър, който да позволява подаване на сигнали от граждани и най-вече – получаване на обратна връзка за отстранените аварии в системата за улично осветление на Община Трявна.
Много хора споделят, че пускат сигнали, те остават без видим резултат доста дълго време; споделят се снимки в социалните мрежи и изглежда сякаш общинска администрация не предприема действия по отстраняване на сигнализираните проблеми.
Без прекалено допълнително натоварване на служителите или някакви допълнителни разходи администрацията би могла да интегрира в сайта си електронна таблица, която да позволява попълване от граждани. Сигналите за повреди, получени по мейл, на хартия или по телефона, могат да бъдат попълнени от служител на администрацията.

Служители на администрацията следва да връщат информация отново чрез регистъра за установената причина за аварията по уличното осветление на Община Трявна, придружена от прогнозна дата за отстраняването й.

Таблицата би могла да има следния вид:

Очакваме отговора на кмета на така направеното предложение и се надяваме то да бъде възприето, защото вярваме, че може да подобри комуникацията между граждани и администрация.

Писмо до кмета на Община Трявна

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *