Преди 10 дни изпратих отворено писмо, в което възможно най-ясно разясних, защо не мога да се съглася с твърдението на кмета на Община Трявна, че по отношение на „Здравец“ ЕООД “сме в едно положение, в което няма какво да направим“.

Трябва да съобщя, че днес получих писмо от госпожа Кръстева, което има претенцията да бъде отговор на изразената от мен позиция.

Във формулираните буквално две изречения не се коментира нищо от написаното в писмото, а за пореден път, с абсолютно същите думи се декларира, че позицията на госпожа Кръстева  по отношение на „Здравец“ ЕООД остава непроменена от предишния мандат, без обаче да се заявява каква всъщност е тя.

Ако думите бяха подкрепени с дела, от активността на администрацията щяхме да разберем каква е позицията на нейния ръководител. Дори и в писмото, което получих днес обаче единственото действие, което е посочено е една молба от февруари 2020 година (преди 18 месеца), с която се иска от Районна прокуратура – Габрово да провери дали „Здравец“ е неплатежоспособно и/или свръхзадължено (обстоятелства очевидни от всеки отчет представен от „Здравец“ ЕООД от 2016 година насам)

Междувременно свръхзадълженото общинско дружество „Здравец“ е от 6 месеца с освободен управител, който обаче не е отписан в Търговския регистър; вече от 6 месеца е и с влязло в сила решение на Общински съвет – Трявна за започване на процедура по несъстоятелност, което обаче не се изпълнява… Както стана ясно, независимо какво се опитват да ни убедят, има какво да се направи.

Какво чакаме?

„Отговор“ от Силвия Кръстева на открито писмо

Открито писмо от Боян Грозев за §22 и „Здравец“ ЕООД

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *