Сигурен съм, че помните как преди месец и половина се разбра за едни злополучни протколи от „срещи с граждани“  за уточняване на местата на подземните контейнери, които и в момента се монтират на територията на общината.

Оказа се, че поне една част от подписалите се граждани изобщо не са присъствали на подобна среща и съвсем не знаят защо са се подписали, а една от срещите е проведена в кабинета на кмета в неделя, на Великден.

Този „гаф“, както беше определен, възбуди интереса ми и поисках да разбера кога са стартирали строителните работи и какви документи придружават откриването на строителната площадка. Питането ми е регистрирано на 9 ЮНИ, а днес, на 22 ЮЛИ дочаках отговор.

Текстът на този отговор се е побрал в 3.5 (три и половина) реда, което ще рече, че администрацията е писала на две седмици по един ред от този отговор, за да успее да го прати днес.

За количеството толкова!

Съдържанието на тези 3 реда и половина вяло кореспондира с поставения въпрос, с което не искам да кажа, че администрацията се прави на три и половина.

Все пак е озадачаващо защо, след като изрично поисках сканирани копия на протоколите за откриване на строителна площадка и преписките за издаване на разрешение за строеж, получавам днес отговор, че информацията за проекта е „налична в архива на дирекция ТСУ“.

На фона на споменатия гаф, получения днес отговор би накарал по-мнителен човек да се запита дали тези документи са били налични и преди 22 юли?

В получения отговор се казва изрично, че в удобно за мен време, бих могъл да се запозная с тях. Излишно е да казвам, че ще се възползвам от тази покана и ще се постарая да си тръгна от сградата на Общината със сканирани изисканите преди месец и половина документи.

Защо това е важно?

Протоколите за откриване на строителните площадки би трябвало да предшестват започването на строителните работи. Ако това е така, то ще се окаже, че дори и да се състояли срещите, от които получих протоколи;дори това да е станало в датите посочени в протоколите, то „срещите“ вероятно са се състояли СЛЕД като строителните площадки са открити и работите на определените от администрацията места – започнали.

Документацията към разрешенията за строеж е интересна до толкова до колкото част от инсталациите попадат в обхвата на защитената зона на старинна Трявна. От значително по-бързия отговор на НИНКН разбрах, че инсталацията на ул. „Петко Славейков“, която предизвика съществено недоволство от живеещите в района е със стартирала процедура по съгласуване на 18 юни, което апропо е само 9 дни след датата на моето запитване.

След като се запозная с преписките ще ви информирам и какви други съгласувателни процедури са  преминали строителните работи по проекта… или пък все още не са.

Уточняващ въпрос от 9 юни

Отговор на администрацията от 22 юли

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *