НКЖИ потвърди с нарочно писмо адресирано до мен като автор на първоначалния сигнал до институциите и до директора на ОПУ – Габрово и Областния управител на Габрово поетия от представителя на ЖП секция Горна Оряховица инж. Йордан Райков ангажимент да бъде извършен ремонт на отводнителя на прелеза в кв. Божковци.

В полученото писмо от Генералния директор на НКЖИ се потвърждава, че състоянието на отводнителя е силно влошено, има деформирани и играещи решетки, неефективна е функцията на линейния отводнител и се създават трудности за преминаващите ППС през прелеза.

Изрично се отбелязва и, че „Железопътна секция Горна Оряховица със собствени сили и средства ще предприеме действия по временно отремонтиране на компрометираните елементи, а Община Трявна се ангажира със сигнализирането на участъка по време на ремонта и уведомяване на живущите и фирмите в района.“

Може да се очаква в най-кратък срок този ангажимент да бъде изпълнен, а през следващата година Областно пътно управление да намери и приложи цялостно и дългосрочно решение, за да се гарантира доброто състояние на тази важна за Община Трявна отсечка.

Писмо от НКЖИ

Писмо от Боян Грозев

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *