Пролетта дойде, още една зима отмина със студени коридори на поликлиниката.

Ние продължаваме да работим поне за следващата зима това да се промени.

Вече имаме отговор от Министерството на енергетиката, в който, както и очаквахме, пише, че   мерките, които предлагаме могат да се изпълнят преди дългоочакваното кандидатстване по пред Норвежкия фонд за сградата на болницата.

Естествено е нужно изпълнените преди кандидатстването мерки да бъдат  записани в Доклада за енергийна ефективност, придружаващ проектното предложение, за да не се допусне двойно финансиране.

Въз основа на това ние ще настояваме при подготовка на актуализацията на Бюджета на Община Трявна на полугодието да бъде предвидено заделянето на средства за изпълнение на предложените от нас или алтернативни мерки, които обаче да доведат до постигане на крайната цел, а именно – сухи и топли общи помещения на сградата на поликлиниката.

За това поискахме от администрацията количествено-стойностни сметки и информация за нужните дейности за трайно спиране на течовете от покрива на сградата на поликлиниката, тъй като никакви отоплителни уреди не могат да бъдат поставени под течащата от покрива вода.

Очакваме отговора на Общинска администрация в най-кратък срок.

Писмо от Министерство на енергетиката

Искане към Общинска администрация

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *