Одобрена е десетата промяна в Програмата за развитие на селските райони. С нея се отпускат 42 милиона евро за изграждане и подобряване на интернет свързаността в селските райони.

Община Трявна е една от 44-те приоритетни общини, в които е планирано изпълнението на дейностите. Държавна агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) , която е единствен допустим кандидат по тази мярка, вече има подготвено проектно предложение, което ще бъде подадено след отваряне на процедурата в края на месеца.

Включването на Трявна в този проект може да бъде изключително важно за разширяване на местната икономика и привличане на нови инвеститори. Проектът би позволил предлагане на качествени електронни услуги и ще позволи на тревненските земеделски стопани да кандидатстват на по-късен етап по предстоящите мерки за цифровизация на стопанствата.

За момента ние нямаме информация дали Трявна е включена в сегашния вариант на проекта на ДАЕУ.

Предложихме на кмета на Община Трявна да потърси контакт и диалог с ръководството на агенцията и да направи възможното Трявна да бъде сред включените в проектното предложение общини. В писмото си отново потвърждаваме, че с радост бихме подпомогнали според възможностите си администрацията в тази посока.

Писмо до кмета на Община Трявна

Информация от МЗХ за мярката

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *