В края на миналата година получих сигнал за затруднено преминаване през ЖП прелез в квартал „Божковци“. От двете страни пътните подходи са по-ниско от прелеза и релсовия път, което прави преминаването на МПС изключително трудно. Има пропадания и дупки по платното. Стигало се е до там, таксиметрови шофьори да отказват услуга, защото не искат да си трошат колите.

Отидох на място, запознах се със състоянието на прелеза и си признавам, че не посмях да мина със своя автомобил през него.

В един от първите работни дни на 2023 година изпратих писмо по въпроса на генералния директор на НКЖИ, инж. Крумов, като придружих сигнала си със снимки.

Само в рамките на 5 дни получих отговор от НКЖИ, което им прави чест.

Оказа се обаче, че настилката на прелеза отговаря на всички изисквания, а проблемът е в пътните подходи, които са отговорност на Община Трявна.

От писмото на инж. Крумов разбрах още, че този проблем се влачи от години.

Преди повече от 2 години Община Трявна е сигнализирана за състоянието на пътните подходи и то от НКЖИ. Във връзка с други сигнали като моя, на 15 октомври 2020 г. до г-жа Кръстева е пратено писмо, в което се посочва, че подходите не следва да се поддържат от НКЖИ, а от община Трявна, като орган, стопанисващ автомобилния път.

Почти 2 години по-късно, през август 2022 г. заместник-кметът Маринов е присъствал при извършване на годишния технически преглед на прелеза и би трябвало да е запознат със състоянието на подходите към него.

С други думи Общината знае за проблема от 2 години или поне от миналото лято, но до тук резултат няма.

Какво предлагаме?

Вече изпратих на г-жа Кръстева писмо, с което поисках специалисти на администрацията да извършат оглед на място, да кажат какво точно трябва да се направи, за да бъде този прелез проходим за МПС и да няма нови пропадания, както и колко ще струва това. Предложих на кмета да включи този разход в проекта си за Капиталова програма на Община Трявна за 2023 година.

Остава да разберем, след отложения с 2 години старт, дали и реакцията на Община Трявна ще е бърза като тази на Директора на НКЖИ!
Трите цитирани писма:

Писмо от Боян Грозев до Генералния директор на НКЖИ

Писмо от Генералния директор на НКЖИ

Писмо до кмета на Община Трявна

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *