Снимка: PxHere

2 години след общественото обсъждане за избор на място за спортната зала, администрацията изпрати до Общинския съвет проект на задание за нейното проектиране до идеен проект.

Защо бяха нужни 2 години, докато видим този проект на задание?

Съседните имоти, които кметът трябваше да преговаря да купим, си остават частни, с изключение на едни 265 кв. м., които са недостатъчни за паркинг.

Самото задание у мен поражда съмнението, че е писано на коляно от човек, който не само не е от Трявна, но и не познава града – твърди се, че покрай стадиона минава улица „Стара планина“, която, както тревненци знаят, завършва на 50 метра преди входа на стадиона. Транспортният достъп за залата обаче трябва да бъде решен именно по тази улица „Стара планина“.

Впрочем на проектантите се дава право да планират паркирането за залата в „частни имоти“, сред които странно как попада и ул. „П. Р. Славейков“ (имот с идентификатор 73403.501.2910). Улиците задължително са публична общинска собственост, а тази специално в тази си част съвпада с Републиканската пътна мрежа, а в друга – е част от резервата и под защита на ЗКН.

Тези странности забелязах на първи прочит само в първата страница и половина от текста на чаканото 2 години задание. Имам надежда, че техническите детайли са прецизирани, защото вероятно са взаимствани от друго задание за сходен проект, в което няма лошо, ако са спестени още подобни грешки.

Съседните имоти така и не станаха общински, а проектът на задание може да мине за бърза чернова, но не и за документ, годен за основа на конкурс и проектиране на спортна зала. Струва ми се, че тези 2 години са напълно пропиляни.

Колко още време можем да изгубим? А трябва ли?

Проект на техническо планово задание за идеен проект за „Спортно тренировъчна зала“

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *