В понеделник след мое изрично настояване получихме Доклада на администрацията за нанесените щети върху публична инфраструктура и частни имоти.

Запознах се с включените обекти и вчера изпратих на кмета на Община Трявна предложение да добави към доклада още няколко публични обекта, които до момента липсваха, а именно:

  1. Пропадане на основата и повреди по отводнителните съоръжения на улица „Тепавици“;

2. Силно увреден тротоар и подпорна стена на кръстовището на улиците „Стара планина“ и „Петко Рачев Славейков“ в гр. Трявна;

3. Шахта и повърхностна канализация на ул. „Христо Ботев“ в гр. Трявна, за която още миналата година след като инвестира 8 000 лева общински пари кмета ме информира, че проблемът е решен.

Предложих на кмета още да включи към обектите, които следва да бъдат изградени две позиции, които струва ми се биха предотвратили нови значителни щети:

  1. Монтаж на решетка  преди заустването в бетонно подземно корито на дерето на улица „Златьо Ошански“, тъй като именно пресичането на това дере с канализацията на улица „Украйна“ и натрупването на едри отпадъци в тази точка стана причина за големите проблеми в района на „Топливо“ АД;
  2. Ремонт/подмяна на канализацията за повърхностни води на „Ангел Кънчев“ в района на читалище „Пенчо Славейков“ и улица „Бачо Киро“.

Предполагам, че задължителната застраховка на ремонтираната по проект улица „Лясков дял“ ще покрие щетите по прехода с улица „Бреза“ и за това не съм го включвал в предложението си, нищо че вече 10 дни не е направено нищо да се оправи пропадането на паважната настилка.

Не виждам смисъл да коментирам, че гордостта на администрацията, проекта за рекултивация на общинското депо за ТБО, на стойност над 1.5 милиона лева не е удържал порива на водата и габионите са поддали още в основата?! За този проект все още очаквам отговори от страна на администрацията и тогава ще направя своя коментар, но предполагам, че няма изненадани от издържливостта на тази инвестиция. Същата устойчивост показва и проекта за канализационен колектор, голяма част от който беше отнесен от реката, но пък защитната стена, която трябваше да го предпази стои непокътната и водата видимо е текла от двете й страни.

Публикувам моите искания и всички предоставени ми документи, с изключение на списъка със щети по частни имоти, тъй като съдържат лични данни и информация за имуществото на пострадалите лица.

Искане от Боян Грозев да бъде предоставен доклад за нанесените щети

Писмо на кмета на Община Трявна до Общинския съвет

Предложение от Боян Грозев за допълване на Доклада

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *