#ГотовоЕ

Днес администрацията призна, че са приети ремонтите на улиците „Лясков дял“ и „Украйна“.

Днес получихме отговор от кмета на официално питане от 9 ноември 2021г.

В подготвяния точно месец отговор информацията е оскъдна. Това, което става ясно обаче е, че и двете улици са приети и то с подписа на инвеститорския контрол (служител на Община Трявна). В този смисъл #хубавоенонееготово вече не важи.

Хубаво или лошо, прието е! Честито!

Можем само да гадаем, кога е трябвало да се поздравим с готовите улици, защото Община Трявна не можела да „предостави никакви протоколи и актове от строителството“, защото фирмата изпълнител е отказала. Забележете, че отказа е получен в отговор на изрично запитване от страна на Община Трявна дали може да ми изпрати такива.

Интересно, че протоколите за откриване на строителната площадка ми бяха предоставени без проблем. Дали и за тях е изпратено такова запитване или то се праща само за протоколи, от които може да се разбере какво реално е извършено и ще се заплати и дали наистина работите са завършени в срок или на изпълнителя следва да бъде наложена неустойка?

Дори и да уважим решението на кмета да се съобрази с поискания и получен отказ, администрацията пак може да съобщи датите на съставяне на всички тези протоколи и аз вече поисках тази информация. Поисках и копия от въпросното запитване на Общината към изпълнителя, както и евентуалното запитване за същото при предишното ми питане за стартиране на работите по двете улици. Настоях и все пак да получа отговор има ли наложени санкции на изпълнителя, защото в получения отговор тази информация някак е пропусната.

Дали и тези отговори ще чакаме един месец, предвид, че справката в деловодната система на общината и досието на строежа надали ще отнеме повече от час?

Къде наистина останаха заявките за прозрачно управление, щом прозрачност няма дори при разходването на европари за реконстуркция на имоти публична общинска собственост?

Питане към кмета на Община Трявна от 9 ноември

Отговор, получен на 10 декември

Преходът между улица „Бреза“ и улица „Лясков дял“
Ниската част на улица „Лясков дял“
Улица „Украйна“ пред Топливо – локви и шахти
Преходът между рументорината и чакащата ремонт част от улица „Украйна“

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *