Общинска администрация започна консултации с Общинския съвет по Бюджета на общината за 2021 година като представи пред съветниците проекта си за Капиталова програма за 2021 година.с което поставя началото на още разговори и вероятно ще има промени в това предложение.

В проекта прави впечатление съобразяване с някои от предложенията на колеги от Общинския съвет и липсата на реакция за други.

При първи прочит в предложението на администрацията се забелязва, че има повече пари за ремонт на пътищата до селата и улици в самите села. Интересно е обаче, че в една от позициите са посочени конкретни имоти и то с техните идентификатори, които обслужват въпросните улици, планирани за ремонт.

Озадачаващо е, че от общо над 131 хиляди лева за ремонт на тротоари са предвидени само 20 000 за такива в Плачковци срещу 111 000 в Трявна. Близо 40 000 от тях (остатък от 2020 г.) са за ремонт на 200 метра тротоар на улица „Христо Ботев“, но с 50 000 лева администрацията планира да ремонтира „ул. „Кавалджийска“, ул. „Чучура“, кв. „Божковци“ и др.“?!

Заложени са и 6 000 лева за „Инженеринг видеонаблюдение на сградата и двора на ДГ „Светлина“, гр. Трявна“. Не е ясно защо само за тази градина се залага подобна позиция, след като на територията на общината има още две, а в двора на едната редовно има нерегламентирани посещения извън работно време.

След като се запознаем в детайл с проекта ние ще потърсим допълнителен диалог с администрацията, за да изясним, защо не възприемат нашите предложения за ремонт и отопление на поликлиниката, ремонт на улиците „Захари Петров“ и „Димитър Горов“ и проектиране на транспортни връзки между „Иванка Горова“ и „Украйна“ и двете части на улица „Димитър Горов“.

Предложение на администрацията за Капиталова програма за 2021 година

Предложение на Демократична България – Трявна за позиции в Капиталовата програма за 2021 г.

No responses yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *